<?php echo the_title(); ?>

Terugblik Themadag filmen met DSLR, 2012

Op zaterdag 10 november 2012 heeft het NVN een themadag georganiseerd rondom het thema ‘filmen met de digitale reflexcamera’. Een enthousiaste groep deelnemers heeft de hele dag actief geluisterd naar de duidelijke en interessante inleidingen en goed uitgewerkte voorbeelden van Gertjan Straalman en Jan Vermeer.

De themadag vond deze keer plaats in het Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort. Er was ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen en onderling van gedachten te wisselen. Alle deelnemers kregen op het einde van de dag een exemplaar van het nieuwe Nederlandse natuurfoto tijdschrift NatuurfotoPassie cadeau en een fraai digitaal naslagwerk van de onderwerpen die  behandeld zijn. Veel deelnemers gaven bij het naar huis toe gaan aan, graag vaker dit soort activiteiten te willen bezoeken. Kortom, een geslaagde dag.

Gertjan Straalman, filmer

Sinds 1986 is Gertjan als zelfstandig programmamaker en filmer werkzaam. Als cameraman was Gertjan betrokken bij tientallen documentaires voor binnen en buitenlandse omroepen. Daarnaast ontelbare nieuws items voor het Journaal, NOVA, Netwerk en BBC’s Watchdog. Gertjan is tevens Nikon professional en verzorgt workshops voor hen. Gertjan zoekt altijd samenwerkings-verbanden met topspecialisten in de verschillende disciplines om zo tot het hoogst haalbare resultaat te komen in zijn producties.

Jan Vermeer, fotograaf

Ruim vijftien jaar is Jan fulltime professioneel fotograaf en sinds kort hoofdredacteur van Natuurfotopassie. De natuur is zijn grootste inspiratiebron. De laatste jaren heeft Jan de poolgebieden intensief bezocht. De resultaten van deze bijzondere reizen naar o.a. Antarctica, Spitsbergen, Groenland, IJsland en Rusland zijn te zien in de verschillende portfolio’s. Zijn werk wordt gepubliceerd in tijdschriften zoals Panda, National Geographic en KLM Holland Herald. Zijn foto’s zijn al veelvuldig bekroond in prestigieuze fotowedstrijden.  Het belangrijkste voor Jan is en blijft om te laten zien hoe mooi de wereld is, waarop we zuinig moeten zijn. Of zoals hij het zelf verwoordt: ‘Ik wil bewondering en verwondering teweegbrengen’.

Neem hier een kijkje op de originele themadag pagina.