Nederlands kampioen natuurfotografie?

Nederlands kampioen natuurfotografie?

Word jij de eerste Nederlands kampioen Natuurfotografie? Natuurfotografie.nl organiseert van 1 tot 17 juni 2016 in de Amsterdamse Waterleidingduinen de eerste editie van het Nederlands Kampioenschap natuurfotografie.

Het gelijke speelveld – de locatie, het tijdstip en de omstandigheden zijn voor elke deelnemer gelijk – zorgt voor een eerlijke vergelijking van de vaardigheden van de deelnemende fotografen.

Drie categorieën
Het NK heeft tweee verschillende categorieën: amateurs en professionals. Professionals zijn fotografen met een KVK inschrijving of die zijn aangesloten bij een gespecialiseerde beeldbank voor natuurfotografie. Binnen elke categorie is er een Nederlands Kampioen, een runner-up en een derde plaats. Voor elke categorie is een uitgebreid reglement dat te downloaden is via de Reglementen pagina

Vier foto’s
Elke deelnemer dient vier foto’s in die samen het portfolio vormen. Dit portfolio bestaat uit één landschapsfoto, één macrofoto, één wildlifefoto en één abstracte foto. In het reglement staat omschreven wat hieronder wordt verstaan.

Opzet en organisatie
Professionals krijgen 16 uur de tijd om binnen een afgebakend gebied de foto’s te maken: van donderdag 16 juni 15:00 uur tot 23:00 en van vrijdag 17 juni 04:15 tot 12:00 uur. De camera’s worden verzegeld en na afloop dienen de deelnemers hun foto’s in. Gedurende 12 dagen voorafgaand aan deze 16 uur, namelijk van 1 tot en met 12 juni krijgen amateurs gelegenheid om in hetzelfde gebied de foto’s te maken. Zij uploaden de foto’s naar de website. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De prijswinnaars worden op 17 juni bekend gemaakt. De organisatie van het NK is in handen van Natuurfotografie.nl , platform voor natuurfotografen.

“De blauwe flits” en prijzen
De winnaars mogen de titel Nederlands Kampioen natuurfotografie dragen tot de eerstvolgende editie van het NK en ontvangen de wisseltrofee “de blauwe flits”. Naast de titel en de trofee zijn er prijzen die variëren in waarde tussen € 1000,- en € 100,-.

Inschrijving
Doe je mee? Schrijf je dan snel in: het aantal deelnemers is gelimiteerd. Klik hier voor meer informatie en inschrijving

Categorized: blog , fotowedstrijd