Dromen van wildernis

Dromen van wildernis

Je bent natuurfotograaf, staat bekend als IJslandfotograaf en komt nu met een boek over de lage landen. Kan dat? Weet je dan je kenmerkende stijl vast te houden? Het antwoord is ja.

Dromen van wildernis is het nieuwe boek van Theo Bosboom. Geen Vik, geen zwavelstenen en geen enorme watervallen. Stromend water, sneeuw en abstracte vormen zijn echter wel gebleven. In het boek staan de inmiddels bekende en bekroonde foto’s van beekjes in de Ardennen en de brand op de Hoge Veluwe. Maar er is meer, zoals gezandstraalde kustbeelden en jufferjuweeltjes. Niet altijd echte wildernis dus. Wat dat betreft dekt de titel niet echt de lading en dat is jammer. Maar wat is wildernis nog in onze omgeving? Alles is door mensenhand beïnvloed, onze meest waardevolle natuur blijken cultuurlandschappen. Dat neemt niet weg dat je met het boek lekker weg droomt bij de natuurfoto’s van Theo.

Vorige week gepresenteerd op de mooie locatie van Oud-Amelisweerd in Utrecht en vanaf nu overal verkrijgbaar. Het boek toont dat je ook dichtbij huis bijzondere foto’s kunt maken, zolang je je ogen open houdt en menselijke elementen weet te negeren. Geheel passend bij de foto’s, is het boek uiteraard fraai vormgegeven en hoogwaardig gedrukt. Na ‘IJsland puur’ is Nederland met ‘Dromen van wildernis’ weer een klassieker rijker.

Dromen van wildernis, 1e druk 2015
ISBN 978-90-819473-5-0
Hard cover, 144 pagina’s en 117 foto’s

Kijk hier voor meer informatie.

Categorized: boekrecensie , natuurfotografie , nieuws