• Bestuur

Bestuur

Voorzitter Eric Bergmeester (1967)

Natuurfotografie is mijn passie. Ik ben erg betrokken bij het behoud van natuur en klimaat en vind het leuk om mensen enthousiast te maken voor natuurfotografie. Ik word zelf enorm geïnspireerd door het werk van collega fotografen.

Sinds 1985 ben ik actief natuurfotograaf. In 1986 heb ik de Vereniging van Natuurfotografen Eindhoven (VNFE) mee opgericht en ben vervolgens jarenlang voorzitter geweest.  Vervolgens is mede op mijn initiatief in het jaar 2000 het NVN opgericht. Vanaf dat moment ben ik voorzitter van deze stichting. Vanaf 2006 heb ik een eigen onderneming en heb ik voor verschillende opdrachtgevers fotoprojecten uitgevoerd en geef regelmatig workshops. De laatste jaren is mijn interesse in verschillende onderwerpen en technieken sterk verbreed. Kijk voor meer informatie op www.bergmeester.com

Neem contact op met Eric via email e.bergmeester@nvnfoto.nl Secretaris

De functie voor Secretaris is momenteel vacant. Heb je interesse hebben voor deze functie, neem dan contact met ons op.


Penningmeester Theo Koeten (1953)

Ik fotografeer al sinds jonge leeftijd. Ik heb jarenlang veel gereisd. Daardoor ben ik een allrounder geworden, maar ik heb een sterke voorkeur voor natuurfotografie.

In 1994 heb ik Natuurfotografieclub Objectief (NFO) in Heerhugowaard mee opgericht. Ik ben lange tijd voorzitter geweest van deze actieve vereniging, in 2010 ben ik benoemd tot erelid waar ik trots op ben. Ik was betrokken bij de oprichting van het NVN en ben vanaf het begin bestuurslid. Ik kan enorm genieten van de successen die we met een grote groep vrijwilligers telkens weer weten te realiseren. Tijdens de bestuursvergaderingen ben ik als penningmeester de kritische sidekick.

Neem contact op met Theo via email t.koeten@nvnfoto.nl Coördinator NVN Jeugdgroep Mart Smit (1991)mart_300

Ik leerde al jong het fotograferen van mijn vader. Al snel ontwikkelde ik een geheel eigen stijl. Dit resulteerde in internationale successen in fotowedstrijden zoals de Wildlife Photographer of the Year. Om meer kennis van de natuur te vergaren volgde ik in Velp de opleiding Eco en Wildlife en studeer ik nu biologie in Almere.
Hoeveel plezier ik ook beleef aan het fotograferen, de natuurbeleving komt eerst en staat steeds voorop. Ik fotografeer vol overtuiging volgens de normen van de ILCP en dus niet ten koste van de natuur.

Met veel enthousiasme heb ik in 2013 het initiatief genomen om de NVN Jeugdgroep te starten.

Neem contact op met Mart via email m.smit@nvnfoto.nl