• Doelstelling

Doelstelling

Het Natuurfotografen Verbond Nederland (NVN) is een netwerkorganisatie voor natuurfotografie. Het doel van het NVN is het bevorderen van verantwoorde natuurfotografie, het overdragen van kennis en inzicht in de fotografie en in de natuur en het stimuleren van natuurbewustzijn, natuurbehoud en milieubeheer. Dit doel proberen wij te bereiken door het organiseren van landelijke natuurfotografie activiteiten, zoals festivals, workshops en lezingen. Vanuit deze doelstellingen werkend hoopt de NVN een bijdrage te kunnen leveren aan de groei en bloei van de natuurfotografie. Om onze doelstelling te realiseren werken wij samen met natuurfotografen, bedrijven, instellingen, partners, uitgevers, tijdschriften, internetcommunities, natuurbeschermingsorganisaties, brancheorganisaties, verenigingen, overheden en verder iedereen die interesse heeft in natuurfotografie, zowel in binnen als buitenland. Als intermediair nemen wij hierbij een neutrale positie in.

De Stichting Natuurfotografen Verbond Nederland (NVN) is opgericht in het jaar 2000. Het NVN werkt met vrijwilligers en kent geen winstoogmerk.

Wij promoten actief de gedragscode van de International League of Conservation Photographers (ILCP).

Belangrijkste activiteiten:

  • NVN Internationaal Natuurfoto Festival
  • Workshops en seminars
  • Website, inclusief weblog en diverse social media
  • NVN nieuwsbrief
  • Intermediair en vraagbaak

Wilt u het NVN steunen ?

De activiteiten die door het NVN worden georganiseerd zijn kostbaar en tijdrovend. Daarom zijn wij altijd op zoek naar partners die onze initiatieven willen ondersteunen. Bijvoorbeeld als vrijwilliger bij een van onze activiteiten, als initiatiefnemer van een nieuw project, als sponsor of als donateur.